Jadłospis 2019-01-28 – 2019-02-01

26 stycznia 2019

Jadłospis
2019-01-28 – 2019-02-01

2019-01-28 – poniedziałek
Obiad: Bogracz 250 ml, Woda, ziemniaki, wieprzowina szynka surowa, marchew, pietruszka, SELER KORZEŃ, por, makaron, koncentrat pomidorowy, pulpa pomidorowa, koperek, lubczyk, sól n/s, pieprz mielony, kurkuma, ziele angielskie, liść laurowy
Makaron z twarogiem z truskawkami 270 g, MAKARON, TWARÓG PÓŁTŁUSTY, truskawki, JOGURT NATURALNY 2 %, MLEKO 3,2 %, miód pszczeli, sól n/s
Kalarepa w kawałku 50 g, Kalarepa
Sok z czarnej porzeczki 200 ml, Woda, koncentrat soku z czarnej porzeczki
Banan 1 szt., Banan
Alergeny: 9, 1, 7

2019-01-29 – wtorek
Obiad: Jarska zupa dyniowa z zacierką z zieleniną 250 ml, Woda, dynia, MAKARON, , marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, ŚMIETANA 12 %, MASŁO 82 %, sól n/s, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, kurkuma
Gyros drobiowy 80 g, Mięso z piersi indyk, cebula, papryka słodka mielona, sól n/s, pieprz czarny mielony, kurkuma, lubczyk, przyprawa ziołowa
Grahamka 30 g, Bułka grahamka 2 szt.
Surówka z kapusty pekińskiej 70 g, Kapusta pekińska, papryka świeża, ogórek świeży, marchew, koperek, ocet jabłkowy, sól n/s
Sos czosnkowy 30 g, JOGURT NATURALNY 2 %, czosnek, sól n/s, pieprz czarny mielony
Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna
Jabłko 1szt., Jabłko
Alergeny: 1, 7, 9, 1, 7

2019-01-30 – środa
Obiad: Krupnik z ziemniakami z koperkiem 250 ml, Woda, ziemniaki, mięso z kurczaka udo z/s, marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, por, kasza jęczmienna, sól n/s, koper świeży, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony
Kotlet pożarski 80 g, Mięso z kurczaka pierś b/s, BUŁKA PARYSKA, JAJA KURZE, BUŁKA TARTA, olej rzepakowy, MASŁO 82%, pieprz czarny mielony, sól n/s
Bukiet jarzyn z wody z masłem 70 g, Woda, marchew, kalafior, brokuł, fasolka zielona, MASŁO 82 %
Ziemniaki z mlekiem 150 g, Woda, ziemniaki, MLEKO 3,2 %, sól n/s
Herbata miętowa z miodem 200 ml, Woda, napar z herbaty miętowej, miód pszczeli
Mandarynka 1 szt. , Mandarynka
Alergeny: 9, 1, 3, 7, 7, 7

2019-01-31 – czwartek
Obiad: Jarska zupa ogórkowa z ziemniakami zieleniną 250 ml, Woda, ziemniaki, ogórek kiszony, marchew, pietruszka korzeń, SELER KORZEŃ, por, ŚMIETANA 12%, MASŁO 82 %, MĄKA PSZENNA, zielenina, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, sól n/s Polędwiczki wieprzowe duszone 120 g, Wieprzowina polędwiczki, woda, cebula, MĄKA PSZENNA, przyprawa ziołowa, pieprz czarny mielony, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, papryka czerwona mielona, sól n/s
Surówka z buraczków z jabłkiem i cebulą 70 g, Buraczki, jabłko, cebula, olej rzepakowy, ocet jabłkowy, sól n/s
Kasza jęczmienna 150 g, Woda, kasza jęczmienna, sól n/s
Sok z czarnej porzeczki 200 ml, Woda, koncentrat soku z czarnej porzeczki
Gruszka 1 szt., Gruszka 1 szt.
Alergeny: 1, 7, 9, 1

2019-02-01 – piątek
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami z koperkiem 250 ml, Woda, ziemniaki, buraki, mięso z kurczaka udo z/s, marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, por, ŚMIETANA 12%, cebula, MĄKA PSZENNA, olej rzepakowy, sól n/s, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, majeranek, czosnek, ocet jabłkowy, koperek, pieprz czarny mielony
Kotlet rybny smażony 80 g, Filet z DORSZA ŚWIEŻEGO, olej rzepakowy, cebula, BUŁKA PARYSKA, JAJA KURZE, BUŁKA TARTA, mąka ziemniaczana, sól n/s, pieprz czarny mielony, kurkuma, lubczyk
Fasolka szparagowa gotowana 80 g, Woda, fasolka szparagowa, MASŁO 82 %, BUŁKA TARTA, sól n/s
Ziemniaki z mlekiem 150 g, Woda, ziemniaki, MLEKO 3,2 %, sól n/s
Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna
Pomarańcza 60 g, Pomarańcza
Alergeny: 1, 7, 9, 1, 3, 4, 1, 9, 7

WAŻNE INFORMACJE

advertisement

KALENDARZ

  • pon
    11
    Lut
    2019
    nie
    24
    Lut
    2019

    Ferie zimowe

  • wt
    26
    Mar
    2019

    Spotkanie informacyjne

  • czw
    18
    Kwi
    2019
    wt
    23
    Kwi
    2019

    Wiosenna przerwa świąteczna

  • wt
    14
    Maj
    2019

    Spotkanie informacyjne

  • pt
    21
    Cze
    2019

    Zakończenie rocznych zajęć dydaktycznych

UCZESTNICZYMY

Pin It on Pinterest

Share This