Jadłospis 2019-01-14 – 2019-01-18

13 stycznia 2019

Jadłospis
2019-01-14 – 2019-01-18

2019-01-14 – poniedziałek
Obiad: Jarska zupa marchewkowa 250 ml, Woda, ziemniaki, marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, por, MASŁO 82 %, sól n/s, koper, przyprawa jarzynowa, pieprz czarny mielony, lubczyk Spaghetti z sosem bolognese 300 g, Woda, MAKARON, wieprzowina szynka surowa, cebula, koncentrat pomidorowy, pulpa pomidorowa, MĄKA PSZENNA, sól n/s, lubczyk, pieprz czarny mielony, oregano, bazylia, papryka przyprawa, czosnek granulowany, pieprz czarny mielony Kalarepa w kawałku 50 g, Kalarepa świeża Sok jabłkowy 200 ml, Woda, koncentrat soku jabłkowego Owoc 100 g, owoc
Alergeny: 7, 9, 1

2019-01-15 – wtorek
Obiad: Zupa dyniowa z zacierką z zieleniną 250 ml, Woda, dynia, mięso z kurczaka udo z/s, MAKARON, , marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, ŚMIETANA 12 %, sól n/s, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, kurkuma Kotlet z piersi kurczaka 80 g, Mięso z kurczaka pierś b/s, olej rzepakowy, JAJA KURZE, BUŁKA TARTA, MLEKO 3,2 %, sól n/s, pieprz czarny mielony Bukiet jarzyn z wody 70 g, Woda, marchew, kalafior, brokuł, fasolka zielona Ziemniaki z mlekiem 150 g, Woda, ziemniaki, MLEKO 3,2 %, sól n/s Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna Owoc 100 g, Owoc
Alergeny: 1, 7, 9, 1, 3, 7, 7

2019-01-16 – środa
Obiad: Kapuśniak z ziemniakami z koperkiem 250 ml, Woda, ziemniaki, kapusta kiszona, kiełbasa z szynki, mięso z kurczaka udo z/s, marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, por, , sól n/s, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, pieprz, koperek świeży Naleśniki z sosem jogurtowo-miodowym 200 g, Woda, MLEKO 3,2%, TWARÓG PÓŁTŁUSTY, MĄKA PSZENNA, olej rzepakowy, JOGURT NATURALNY 2 %, MASA JAJOWA PASTERYZOWANA, miód, płatki ziemniaczane, cukier, cukier waniliowy, sól Grahamka 30 g, Bułka grahamka 1 szt. Papryka świeża w kawałku 50 g, Papryka świeża Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna Owoc 100 g, owoc
Alergeny: 9, 1, 3, 7, 1

2019-01-17 – czwartek
Obiad: Jarski barszcz czerwony z ziemniakami z koperkiem 250 ml, Woda, ziemniaki, buraki, marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, por, ŚMIETANA 12%, cebula, MASŁO 82 %, MĄKA PSZENNA, olej rzepakowy, sól n/s, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, majeranek, czosnek, ocet jabłkowy, koperek, pieprz czarny mielony Gulasz wieprzowy 120 g, Wieprzowina szynka surowa, woda, cebula, olej rzepakowy, MĄKA PSZENNA, lubczyk, ziele angielskie, przyprawa ziołowa, sól n/s, pieprz czarny mielony, papryka czerwona mielona Surówka z kiszonych ogórków z cebulą 70 g, Ogórki kiszone, cebula, papryka świeża, olej rzepakowy Kasza bulgur z masłem 150 g, Kasza bulgur, MASŁO 82 %, sól n/s Herbata owocowa z miodem 200 ml, Napar z herbaty owocowej, miód Owoc 100 g, owoc
Alergeny: 1, 7, 9, 1, 7

2019-01-18 – piątek
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem z pietruszką 250 ml, Woda, mięso z kurczaka udo z/s, MAKARON, marchew, pietruszka korzeń, SELER KORZEŃ, por, ŚMIETANA 12%, koncentrat pomidorowy, pulpa pomidorowa, MĄKA PSZENNA, MASŁO 82%, sól n/s, pietruszka nać, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, oregano Kotlet z dorsza świeżego 70 g, FILET Z DORSZA ŚWIEŻY, olej rzepakowy, cebula, BUŁKA PARYSKA, BUŁKA TARTA, JAJA KURZE, MĄKA PSZENNA, sól n/s, pieprz czarny mielony, kurkuma, lubczyk Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i cebulą 70 g, Kapusta kiszona, jabłka, marchewka, cebula, olej rzepakowy, pieprz czarny mielony Ziemniaki z mlekiem 150 g, Ziemniaki, woda, MLEKO 2 %, sól n/s Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna Owoc 100 g, owoc
Alergeny: 1, 7, 9, 1, 3, 4, 7, 7

WAŻNE INFORMACJE

advertisement

KALENDARZ

  • pon
    11
    Lut
    2019
    nie
    24
    Lut
    2019

    Ferie zimowe

  • wt
    26
    Mar
    2019

    Spotkanie informacyjne

  • czw
    18
    Kwi
    2019
    wt
    23
    Kwi
    2019

    Wiosenna przerwa świąteczna

  • wt
    14
    Maj
    2019

    Spotkanie informacyjne

  • pt
    21
    Cze
    2019

    Zakończenie rocznych zajęć dydaktycznych

UCZESTNICZYMY

Pin It on Pinterest

Share This