Jadłospis 2018-12-17 – 2018-12-21

15 grudnia 2018

Jadłospis
2018-12-17 – 2018-12-21

2018-12-17 – poniedziałek
Obiad: Barszcz biały z ziemniakami z zieleniną 250 ml, Woda, ziemniaki, mięso z kurczaka udo z/s, marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, por, ŚMIETANA KWAŚNA 12%, kiełbasa z szynki, cebula, MĄKA PSZENNA, olej rzepakowy, sól n/s, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, majeranek, czosnek, ocet jabłkowy, koperek, pieprz czarny mielony Risotto 270 g, Woda, ryż, wieprzowina szynka surowa, koncentrat pomidorowy, papryka czerwona świeża, groszek, sól n/s, lubczyk, kurkuma, pieprz czarny mielony, papryka przyprawa, Kalarepa w kawałku 50 g, Kalarepa świeża Herbata owocowa z miodem 200 ml, Napar z herbaty owocowej, miód Owoc 100 g, owoc
Alergeny: 1, 7, 9

2018-12-18 – wtorek
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami zieleniną 250 ml, Woda, ziemniaki, ogórek kiszony, mięso z kurczaka udo z/s, marchew, pietruszka korzeń, SELER KORZEŃ, por, ŚMIETANA 12%, MĄKA PSZENNA, pietruszka nać, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, sól n/s Filet rybny smażony 80 g, Filet z DORSZA ATLANTYCKIEGO,MĄKA PSZENNA, JAJA KURZE, olej rzepakowy, BUŁKA TARTA, sól n/s, pieprz czarny mielony Sałata lodowa z sosem winegret 50 g, Sałata lodowa, pomidor, szczypiorek, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, koper, sól n/s, pieprz Ziemniaki z mlekiem 150 g, Woda, ziemniaki, MLEKO 3,2 %, sól n/s Sok jabłkowy 200 ml, Woda, koncentrat soku jabłkowy Owoc 100 g, owoc
Alergeny: 1, 7, 9, 1, 3, 4, 7

2018-12-19 – środa
Obiad: Zupa fasolowa z ziemniakami z koperkiem 250 ml, Woda, ziemniaki, fasola nasiona suche, mięso z kurczaka udo z/s, kiełbasa z szynki, marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, por, majeranek, czosnek, lubczyk, sól n/s, pieprz czarny mielony, kurkuma, koperek Makaron z twarogiem z truskawkami 270 g, MAKARON, TWARÓG PÓŁTŁUSTY, truskawki, JOGURT NATURALNY 2 %, MLEKO 3,2 %, miód pszczeli, sól n/s Grahamka 30 g, Bułka grahamka 1 szt. Marchewka w kawałku 50 g, Marchewka surowa Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna Owoc 100 g, owoc
Alergeny: 9, 1, 7, 1

2018-12-20 – czwartek
Obiad: Rosół z makaronem z pietruszką 250 ml, Woda, wołowina, mięso z kurczaka udo z/s, MAKARON, pietruszka korzeń, SELER KORZEŃ, marchew, por, sól n/s, lubczyk Mięso mielone z warzywami 80 g, Wołowina, mięso z kurczaka udo z/s, pietruszka korzeń, SELER KORZEŃ, marchew, cebula, olej rzepakowy, przyprawa ziołowa, sól n/s, pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona Surówka z ogórków, papryki i cebuli 70 g, Ogórek kiszony, papryka czerwona świeża, cebula, olej rzepakowy Ziemniaki z mlekiem 150 g, Ziemniaki, MLEKO 3,2 %, sól n/s, koper Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna Owoc 100 g, owoc
Alergeny: 1, 9, 9, 7

2018-12-21 – piątek
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami z koperkiem 250 ml, Woda, ziemniaki, buraki, mięso z kurczaka udo z/s, marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, por, ŚMIETANA 12%, cebula, MĄKA PSZENNA, olej rzepakowy, sól n/s, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, majeranek, czosnek, ocet jabłkowy, koperek, pieprz czarny mielony Pierogi z kapustą 150 g, MĄKA PSZENNA, woda, kapusta kiszona, pieczarki, cebula, olej rzepakowy sól n/s Marchewka w kawałku 50 g, Marchewka surowa Sok jabłkowy 200 ml, Woda, koncentrat soku jabłkowo Owoc 100 g, owoc Słodycze, Słodycze
Alergeny: 1, 7, 9, 1

WAŻNE INFORMACJE

advertisement

KALENDARZ

  • pon
    11
    Lut
    2019
    nie
    24
    Lut
    2019

    Ferie zimowe

  • wt
    26
    Mar
    2019

    Spotkanie informacyjne

  • czw
    18
    Kwi
    2019
    wt
    23
    Kwi
    2019

    Wiosenna przerwa świąteczna

  • wt
    14
    Maj
    2019

    Spotkanie informacyjne

  • pt
    21
    Cze
    2019

    Zakończenie rocznych zajęć dydaktycznych

UCZESTNICZYMY

Pin It on Pinterest

Share This